20 september 2010

120 bezoekers op najaarsproeverij

Alweer voor de zevende keer vond in de vertrouwde houtwerkplaats van Cambium Meubels de Bellevueproeverij plaats.

Ruim 120 mensen hoorden in woord en beeld het verslag van een jaar boeren in de Malepère. Een bewogen jaar dat werd gekenmerkt door nachtvorst en sneeuw begin mei en extreme droogte in augustus en september. Toch is de wijngaard helemaal op orde. Als wellicht in de toekomst de waterput op het domein voldoende potentie heeft en in ere wordt hersteld, kunnen we voorzichtig aan irrigatie van al te dorstige planten denken.
Hoogtepunt van de proeverij is dat de trouwe abonneehouders voor het eerst de witte Bellevue-wijn konden proeven. De wijn, gemaakt van het perceel van driekwart hectare Chardonnay-druiven, dong eerder dit jaar mee naar de medailles van het concours in Parijs. De wijn kenmerkt zich door mooie frisse zuren. Op de proeverij was er veel bijval voor de nieuwe wijn en menigeen keerde huiswaarts met een extra doosje.
Nieuwe abonnees zijn nog steeds welkom. Ken je iemand die mogelijk is geïnteresseerd, wijs hem of haar op de mogelijkheid toe te treden tot de ‘Bellevue-familie’. In de wijnpakketten zitten flyers om door te geven.