01 januari 2023

En dat was 2022..

Met de hoeveelheid dode maar ook door de schoffelmachine omvergereden stronken zouden we gemakkelijk een oudejaarsvuur kunnen maken waar ze in de Haagse Schilderswijk jaloers op zijn. Wij doen het echter gedoseerd en smeren het vuur uit over twee dagen.

Zo kunnen we met een biertje en daarna met een glas bubbelwijn en wat oesters langer onze gedachten laten gaan over het idiote klimaat in de wereld. De opwarming van de aarde, in de vorm van de stijgende temperatuur met zijn steeds extremere gevolgen, maar ook het oplaaiende extreme oorlogsgeweld in de wereld, te beginnen in Oekraïne.

Het is verschrikkelijk, we kunnen er weinig aan doen en het lijkt allemaal ver weg op Bellevue. De sfeer rond huis en gaard is zo vredig dat we het iedereen toewensen. Als iedereen in de wereld zich nu eens ging bekommeren om het stukje aarde waar hij of zij zeggenschap over heeft, beter achter te laten dan het aantrof, dan zou het toch beter gaan in de wereld. Of is dat te naïef?

De wijnplanten lopen in het voorjaar onverstoorbaar uit en gaan in het najaar elke keer rustig in winterslaap. Dat doen ze dit jaar, deden ze vorig jaar en zullen ze volgend jaar doen en ze deden het ook al in 2004 toen wij hier terecht kwamen.

Het licht van de winterzon werpt zijn lange schaduwen over de glimmende schollen geploegde aarde, waaruit de pas een maand geleden gezaaide granen hun frisgroene kopjes opsteken: 'hallo wereld'.

Het team van Bellevue wenst alle vrienden, vriendinnen, familie en abonnees een groen, gezond en vreedzaam 2023 toe!