23 februari 2024

Business as usual

Ook deze februari arriveerden ze weer: de stoere mannen en vrouwen die, dit keer onder vrij optimale omstandigheden, de gesnoeide takken uit de draden kwamen trekken en de palen en draden kwamen repareren.

Na een week hard werken konden alle porteur-draden weer worden aangespannen.

De week erna werd de attache, het vastbinden van de overgebleven loot van iedere wijnplant, op grote schaal aangepakt. Een team van 'attache-dames' boog zich, letterlijk, over die taak, helaas onder minder optimale weersomstandigheden. Het regende vaak, in felle buien. Dat was hard nodig voor de wijngaard en de natuur, want net als vorig jaar spreken we deze winter van ‘winterdroogte’: er is te weinig water. Heel anders dan in Nederland, waar het regenwater na vier maanden Hollandse moesson woest zelfs uit de Veluwe stroomt...

Ontspannen

Na hard werken was het op Bellevue 's avonds ook tijd voor ontspannen met lekker eten en een lekker glas wijn. Zo was het de eer aan Gerrit, Joris, Elly, Mark, Annemiek, Jan Willem, Jan, Herbert, Marian, Barbara, Carolien, Nicole, Ans, Marina, Wenny, Jorie, Nicolien, Ineke en Sonja, om samen met Marijke, Ief en René als eersten de handgeplukte Gewürztraminer te proeven. Als dank voor al het werk kregen ze allemaal een flesje mee.