10 september 2017

Een geslaagde proeverij met verrassingen

Met nog stramme ruggen en armen van de plotselinge pluk van de Chardonnay, wachtten we gisteren kort na terugkeer in Amsterdam alweer op de aankomst van 3000 flessen wijn. Daarmee kunnen we ook dit jaar onze 250 abonnementhouders van een mooi wijnpakket voorzien.

Onze zeer populaire witte Bellevue Chardonnay is schaars. Daarom lanceerden we vandaag tijdens de jaarlijkse proeverij, dit maal in restaurant Nelis West, als primeur de Bellevue Rouge Cuvée Maarten 2015, die een jaar op vat heeft kunnen doorrijpen.

Bouwstenen

Voor de liefhebbers stonden dit jaar ook de drie 'bouwstenen' van de Cuvee Maarten open: flessen met respectievelijk 100% Merlot, 100% Cabernet Franc en 100% Cot.

Ief praatte de ongeveer negentig aanwezigen in woord en beeld bij over het veertiende jaar boeren in Zuid-Frankrijk. Nippend aan hun glas hoorden de abonnees over de droogte, de hagel, het 'snelle jaar' 2017, het rooien van het zieke veld, en het bouwrijp maken van de grond met het paarse plantje Bijenbrood. Volgend voorjaar wordt het areaal Chardonnay daar vergroot.

De presentatie eindigde met de fraaie beelden van Bellevue vanuit een drone. Als spontane surprise speelden en zongen drie muzikanten 'Une belle histoire', de muziek die ook het filmpje begeleidt. Een fraaie verrassing voor ons. Het was een fijne middag!

Foto's: Tonny Janssen