01 januari 2021

Dat was dan 'vin-vin'

En dan is nu dat vreemde rare cornonajaar ten einde. 2020, vingt-vingt.

We zijn in dit jaar veel en vaak gehinderd in onze bewegingsvrijheid, en bij de botteling van de wijnen van 2019.

Maar er is ook goed nieuws: we dachten al dat we een mooie oogst hadden binnen gehaald, en een kleine proeverij met 'kauwboy' Emmanuel kort geleden bevestigt de indruk.

Een ouderwets frisse chardonnay met zijn fijne bittertje. We noteren witte bloemen en limoen. Een veelbelovende rosé met mooi lichtrood fruit, framboos, aardbei ook. En een zeer fraaie Cuvée Maarten, en Philippe levert ook monsters van Cot-Merlot en een flesje Cabernet Franc.

‘Dit wordt waarschijnlijk de beste Cuvée Maarten so far’, mompelt Emmanuel tevreden.

Een beter en gezond 2021

Na al dat snoeien, boswerk en compost uitrijden zitten we op de eerste dag van het nieuwe jaar met een glas champagne voor een groot vuur van oude, dode of omvergereden stronken. Het wordt avond en het vuur is zo warm dat we buiten risotto eten. Langzaam komt de volle maan op. We mijmeren over de toekomst.

Over een ‘beter’ volgend jaar, voor iedereen. Hopelijk doen de vaccins hun werk en betekent de corona-crisis een keerpunt op het gebied van productie en consumptie en het herstel van de balans van de verstoorde ecosystemen.

Hoe dan ook, het Bellevueteam wenst al onze vrienden, familie, clientèle een best, in elk geval beter en gezond 2021 toe!