28 december 2020

Extra voedsel voor merlot-planten op de heuvel

Al enkele jaren bevorderen we de omzetting van gemaaid gras van het gazon in compost door de grashopen te begieten met afvalwater en regenwater en ze van tijd tot te mengen met gft-afval, dat vooral tijdens de werkteam-weken enorm groeit.

De compostering verloopt razendsnel. Al twee keer gaven we de nieuwe jonge aanplant te eten met de eigen Bellevue-gras-compost, en we denken dat de jonge planten er mede daardoor zo mooi en gezond bij staan.

Dit keer adviseert Emmanuel om de scharminkelige Merlotplanten op een arme, zanderige heuvel eens op een extra maaltijd te trakteren. In 2020 bleken ze namelijk dermate goede druiven te dragen, dat ze warempel de eer te beurt viel om Cuvée Maarten van het volle kersenaroma te voorzien. De druiven bloosden, want ze hadden dit zelf ook niet verwacht.

Uit de composthoop halen we twintig kruiwagens van honderd liter en kiepen de inhoud in een aanhangwagentje. Per quad rijden we het zwarte spul naar de Merlot-heuvel en voorzien ongeveer duizend planten van een mooi zwart voetendekje. Benieuwd wat dit bijspekken voor gevolgen heeft...