24 december 2020

Houtwerkplaats Bellevue

Alle beperkingen zorgen ook in Frankrijk voor een wat vreemd kerstsfeertje. Gesloten restaurants en cafés, geen gezellige markt waar mensen na afloop oesters eten en wijn drinken. Er is een avondklok om acht uur – couvre feu in het Frans.

Feitelijk zitten we op Bellevue in een complete lockdown. We doen in één keer veel boodschappen. Het is rustig. We socialiseren met onze Franse vrienden op gepaste afstand en tot acht uur, en bewegen ons met mondkapjes naar de bouwmarkt om een nieuwe kruiwagen te kopen.

Die kruiwagens zetten we deels in voor een traditioneel karwei dat we ons niet laten ontnemen. Met de kettingzaag halen we eiken om die overhangen op de luzernevelden. We zagen ze in blokken, halen ze op uit de bosrand, kloven en stapelen het hout in de hangar. Op die strook van het bos troffen we nog twee bomen aan die we vorige winter al omhaalden. Door alle toestanden waren we ze glad vergeten.

Enfin, houtwerkplaats Bellevue was menig uurtje in touw. Het geronk van de zaag en gehak van de kloofbijl was niet van de lucht. Ook in de winter van pakweg 2023-2024 zitten we er warm bij.