15 maart 2021

'Attasjes' klaren de attache met routine

Na het team voor de palen en draden arriveert uit Nederland een nieuw team voor de attache.

De 'attasjes' worden de teamleden ook wel genoemd op Bellevue, in een verwijzing naar de schortjes waarin ze de groene attache-draadjes meenemen de wijnvelden in.

Het kleine maar ervaren team hoeft de oude, alleen machinaal bijgesnoeide planten dit keer alleen op de stevigheid van de nog aanwezige attachedraadjes te controleren. De Chardonnay-planten, inclusief de nieuwe aanplant, zijn echter wél gewoon en grondig gesnoeid, dus bij hen volgt wél het secure werkje van het attacheren op dubbele, stugge baguette per plant. Hetzelfde geldt ook voor een flink perceel Merlot.

Het is heel mooi om te zien hoe de jonge aanplant zich voor het eerst om de ijzerdraad kronkelt en wikkelt en zich zo naar de attache voegt.

Geroutineerd

Ook deze werkzaamheden verlopen dankzij Liesbeth, Caroline en Marian voorspoedig en geroutineerd. We houden zelfs nog tijd over om met z'n allen de befaamde ‘seksdozen’ op te hangen. Doordat ze feromonen verspreiden, leiden deze bruin gekleurde capsules de schadelijke mannetjes- en vrouwtjesvlinders komende maanden om de tuin.

En dan vindt het team ook nog tijd om in de tuin te snoeien en de composthoop om te zetten!

Fijn allemaal weer, dank! Laat het voorjaar nu maar komen, Bellevue is er klaar voor.