29 mei 2021

In Memoriam: Nardy, queen of the Chardonnay

Nog steeds kijken we elkaar af en toe vol ongeloof aan. Op 28 mei overleed, na een heel kort ziekbed, Nardy, die ons meer dan vijftien jaar lang elke februari hielp om de 'attache' in de wijngaard te klaren.

Nardy was één van een team van meest Nijmeegse vrouwen. Ze had hier op Bellevue haar eigen setje werkkleren en laarzen klaar liggen.

In al die vijftien jaar had Nardy nooit afgezegd, maar eind februari deed ze dat wel, vanwege pijn in haar onderrug. Iets hernia-achtigs leek het te zijn – maar het bleek uiteindelijk dus veel ernstiger.

Het is moeilijk te geloven dat Nardy nooit meer op Bellevue zal komen om te helpen. De hele vaste 'attache-ploeg' bestaat intussen uit routiniers, maar niemand was zo snel en tegelijk zo secuur als Nardy. De Chardo was haar geliefde uitsmijter. Als een razende ging ze elk voorjaar nog één keer door de wijngaard. The queen of the Chardonnay, noemden we haar.

De attache zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Nardy. Het hele Bellevue-team wenst haar man Don en kinderen Anne en Luuk veel sterkte om het verlies van de prachtige Nardy te verwerken.

Nardy (uiterst rechts) tijdens de natte en vooral koude attache van februari 2018.