03 juni 2022

Le nouveau Chardonnay est arrivé!

De Chardonnay Bellevue editie 2021 is in Nederland gearriveerd. Het grote succesnummer van Domaine de Bellevue, dit jaar voor de helft gemaakt van druiven van oude Chardonnay-planten en voor de andere helft bestaand uit druiven van de piepjonge aanplant van 2018, is weer ruim voorradig.

We zijn er erg tevreden mee. Het is een prachtig huwelijk geworden tussen de geurige, zware aroma’s van de oude ranken en de heerlijke frisheid van de jonge plantjes, waarvan de druiven nog een wat lager alcoholpercentage geven.

Grondstoftekorten

Het had nog flink wat voeten in de aarde al deze mooie flessen in Nederland te krijgen. Ook Bellevue heeft last van grote grondstoffentekorten. Door een schaarste aan glas is het in Frankrijk dit jaar extra moeilijk om voldoende flessen in te kopen. Ook papier (etiketten), karton (dozen) en aluminium (capsules) zijn schaars en duur.

De vertraging van twee maanden was jammer, want juist in de afgelopen maanden moesten we door het mooie, warme weer al veel ‘nee’ verkopen. Maar dat is nu gelukkig voorbij: er is volop in voorraad.

Door de grondstofperikelen en de torenhoge dieselprijs moeten we helaas wel een kleine prijsverhoging doorvoeren. Abonnees betalen €39 per doos van zes flessen, niet-abonnees €43. Nog steeds een prima prijs voor een razend populaire Chardonnay.