08 maart 2024

Skoda genaturaliseerd tot Franse bedrijfsauto

Het duurde even, maar de Skoda van Ief en René is genaturaliseerd tot een Franse bedrijfswagen voor Domaine de Bellevue.

In Nederland stapten Ief en René in augustus over op een volledig elektrische auto. Maar de oude trouwe Skoda-diesel, met 330.000 kilometer op de teller, reed nog steeds als een zonnetje en kan nog goed dienen als boodschappenwagen, taxi en transporteur van hout en andere vracht in en rond de wijngaard.

Daarnaast is het handig om, als we met de trein vanuit Nederland naar de wijngaard reizen, daar toch nog vervoer te hebben.

Daarvoor moest de Skoda wel officieel worden geëxporteerd, van Franse nummerplaten voorzien en in Frankrijk verzekerd. En dat bleek makkelijker gedacht dan gedaan. Eind december dienden we in Frankrijk een officieel verzoek in, en vandaag is het dan eindelijk zover. De Skoda is een Franse auto geworden.

Afhankelijk

De afgelopen maanden beseften we goed hoe afhankelijk we zijn van een auto op de wijngaard. Het Bellevue-managementteam dankt iedereen die het afgelopen kwartaal zijn of haar auto leende of ons vervoerde: buren Gary en Viviane, Annemiek en Tesla, dorpsgenoten Wilfried en Corine, regisseur Pascal en dochter Morgane.