
Na het rooiwerk vanwege de herstructurering van de wijngaard, wacht als altijd het reguliere voorjaarswerk van de resterende percelen.
In mei vindt de eerste ondersnoei plaats – het weghalen van de uitlopers onder aan de stammen. Ook hakken we groot onkruid om. Ief steekt na een malse regenbui honderden distels uit de velden met jonge aanplant.
Een week later worden de écarteurs dichtgeklapt en weer wat later ook de draden op de laagste spijker gelegd, dit alles om de nieuwe uitlopers waaraan de druiven komen te hangen optimaal steun te geven in de wind. In juni volgt nog een tweede rondje ondersnoei.
Doordat er gedurende zeven weken steeds mensen op Bellevue komen helpen, kunnen we dit soort handelingen de laatste jaren precies op het juiste moment uitvoeren. Och, vergelijk dat eens met de beginjaren, 2004, 2005, 2006. Dan kwamen we met zijn vieren altijd rond Hemelvaart en Pinksteren, maximaal vijf dagen. En daarin moest alles gebeuren, of de wijngaard er nu klaar voor was of niet.
Het kleinere wijnareaal maakt dat het werk dit jaar sneller en overzichtelijker is. En het gebeurt grondig. Dank daarvoor weer aan Elly, Riet en Ria; Ineke, Caroline, Liesbeth, Marina, Jorie en Marian!