12 maart 2012

Streng Winterwerk


Precies op het moment dat de dooi inzette, betrad de eerste winterequipe de wijngaard. In de nacht en ochtend vroor het aanvankelijk nog, maar in de loop van de ochtend was sprake van schitterend weer. En dat gedurende twee weken vrijwel onafgebroken.

Beter konden we het niet hebben. Onder een blauwe hemel met stralende zon snoeide Abdel als een haas de resterende percelen, terwijl een groot aantal mensen de gesnoeide takken uit de draden trok, palen en draden herstelde en spijkers controleerde. Vervolgens bonden we de overgebleven loot op de ijzerdraad.

In totaal klaarden we met achttien mensen in tien dagen de hele klus. Een absoluut snelheidsrecord. De resterende dagen was er zelfs nog ruimte om ook de bovenste ijzerdraden aan te spannen en de onderste draden naar beneden te brengen. Ook hakten we nog bramen en eikjes weg tussen de wijnranken.

Zo mazzelden we dit voorjaar enorm met het weer. Maar vooral hadden we weer enorm veel geluk met de hulp van de steeds meer geroutineerde voorjaarsploegen, dit jaar bestaande uit Gerrit, Afke, Mark, Margreet, Joost, Jan, Nardy, Diny, Sonja, Joke en Agnes!