13 mei 2012

Witte Bellevue 2011: ‘echte Chardo’

Ongeveer veertig bezoekers kwamen zondag 13 mei naar de speciale Lenteproeverij om onze witte Bellevue 2011 te proeven. ‘Meer typisch Chardonnay,’ luidde over het algemeen het oordeel.

Voor het derde achtereenvolgende jaar maken we van ons kleine perceel Chardonnay (driekwart hectare) onze eigen wijn.

Doordat de persen van de cave zijn ingesteld op hoeveelheden van minimaal 15 duizend kilogram, spelen we zoals gebruikelijk leentjebuur bij een wijnboer die op dezelfde hoogte als Bellevue ook Chardonnay verbouwt. Dat is de beste garantie dat alle druiven bij de oogst even rijp zijn.

Bellevue ligt op bijna 300 meter hoogte, en wij denken dat onze eigen ‘Chardo’ daardoor een beetje atypisch is, met relatief veel frisse zuren (met name appels zoals granny). Dat is ook in de nieuwe jaargang, van de oogst van 2011, het geval.

Dit jaar echter neigt de wijn meer dan in de twee voorgaande jaren naar meer karakteristieke Chardonnay. Je kunt meer ‘geel fruit’ proeven, zoals mango, perzik en ananas.

Onze wijnabonnees zullen de Chardonnay 2011 later dit jaar uiteraard in hun wijnpakket aantreffen. Wie al tijdens de zomermaanden van deze Chardo wil genieten, kan gerust al een of meer dozen los bestellen. Kosten: 27 euro per doosje van zes flessen. Mail je bestellingen naar info@domaine-de-bellevue.nl.

Santé!