15 december 2018

Cuvée Maarten kerstwijn bij wijnhandel Vleck

Al jaren is Vleck, speciaalzaak in ‘vin nature’ en bio-wijn, een trouwe afnemer van al onze drie wijnen.

Menig restaurant, eetcafé of bar heeft de afgelopen jaren mede op advies van Vleck Bellevue-wijn op de kaart gezet. Ook in Vleck's eigen winkels, in Amsterdam en Utrecht, gaat Bellevue-wijn over de toonbank.

Deze feestdagen heeft Vleck de jaargang 2015 van Bellevue Rouge Cuvée Maarten geselecteerd als één van de speciale zes rode-wijnaanbiedingen. In zijn rondzendmail schrijft de specialist er dit over:

" ‘Onze’ Nederlanders die in de Languedoc al een paar jaar menig fransman achter zich laten. Het werd elk jaar al mooier, dit is de mooiste tot nu toe. Met trots de eerste biologisch gecertificeerde wijn van dit domein. Stoof- tot rood vlees en alles daartussen. €9,50 per fles, doos van zes van €57,00 voor €47,50."

Bij de kerstborrel steken twee bezoekers hun neus diep in het glas. Duimen omhoog. ‘Lekker hoor,’ zegt de een, ‘grote bewondering hoe jullie zo’n bedrijf in Zuid-Frankrijk op poten hebben gezet.’ Prima wijn, vindt ook de ander.

Beneden komt een man vier dozen Cuvée Maarten ophalen. De wijnboer zelf helpt de dozen in zijn fietstassen te stouwen. ‘Nu zal het nog lekkerder smaken’, zegt hij erbij.