29 oktober 2022

Utrechtse restaurants kiezen voor Cuvée Maarten

Twee Utrechtse restaurants zetten onlangs Bellevue Cuvée Maarten 2017 op de wijnkaart, en wisten zo nog te profiteren van de laatste dozen van deze mooi uitgerijpte wijn uit de donkere kelders van Domaine de Bellevue.

Zowel het Gastmaal Café aan de Griftstraat als De Zware Jongens in het Muntgebouw zetten deze soms wat onderbelichte Bellevue op de menukaart. Naast de prijs (€33,50 per fles) vermeldt die onder meer: 'Sappig, kersen, en paars zoals het etiket!'

De Zware Jongens is een vegetarisch pop-up restaurant. 'Een leuke plek voor creatieve mensen,' zegt Arjen Miedema, eigenaar van wijnspeciaalzaak Vleck in Utrecht. De Zware Jongens moeten eind dit jaar uit het Muntgebouw, waar vroeger de guldens en rijksdaalders werd geslagen. Het pand wordt verbouwd. 'Het restaurant gaat zeker door, misschien in de verbouwde locatie, misschien elders, maar wij blijven aan ze leveren,' zegt Arjen.

Het Gastmaal Café is een filiaal van De Keuken van Gastmaal, vlak om de hoek van het Utrechtse Vleck. Daar stonden we al eens eerder op de kaart met Bellevue Chardonnay. In Gastmaal Café is nu Bellevue Maarten 2017 dus ook in de smaak gevallen. 'Ze koken er behoorlijk op niveau,' zegt Arjen.