06 januari 2022

Nieuw: Franse Merlot Bellevue

Behalve interesse voor ons grote veld heeft coöperatieve cave Vendéole nóg een interessant voorstel voor Domaine de Bellevue.

De cave wil een fles biologische rode Merlot-wijn op de markt gaan brengen onder de naam Domaine Bellevue -- op de Franse markt, wel te verstaan; onze andere Bellevue-wijn is alleen in Nederland te koop.

Niche

In een vergadering met drie big shots van de grote cave vertelde directeur Olivier Ambry gisteren: ‘Wij zijn een grote coöperatie, maar we willen ook kleinere niches gaan bezetten. En jullie zijn binnen de coöperatie een van de weinige reëel bestaande domaines die al jaren biologisch boeren en goede druiven leveren.’ En dus wordt de biologische Merlot van Vendéole gemaakt van druiven van Domaine de Bellevue.

Zo trots is de cave op onze Domaine dat ze een foto van ons, Hollandse wijnboeren, wil afdrukken op het achteretiket van de nieuwe fles.

We gaan akkoord met het voorstel. Dit is mooie eer voor het vele werk van de afgelopen jaren, en we krijgen de garantie dat we voldoende druiven kunnen blijven oogsten voor onze Nederlandse abonnees en afzetmarkt, eh, ‘niche’.