12 september 2021

Gelukkig weer een grote najaarsproeverij

Ruim zeventig abonnees waren vandaag te gast in restaurant KIEN in Amsterdam-West. Vorig jaar kon de proeverij vanwege Corona niet doorgaan, dit jaar gelukkig weer wel.

Op de alweer zeventiende proeverij hadden we liefst drie wijnen openstaan: de Chardonnay 2020, de Rosé 2020, en ook een nog zeer jonge Cuvée Maarten 2020 (Cave Vendéole had per abuis niet de 2019 over laten komen). De rode 2020 bleek een veelbelovende wijn maar nog wel piepjong. Hij komt beter tot zijn recht als de fles eerst even open staat.

De gasten werden zoals gebruikelijk bijgepraat door Ief over weer een jaar boeren in Frankrijk en wijn-handelen in Nederland; over dat de 225 abonnees met zo'n 3000 flessen een belangrijke pijler onder Bellevue blijven, over hoe Bellevue Rosé 2020 meteen tot ‘wijn van de maand’ was benoemd door The Winespot, en over hoe we de etiketten op de Bellevue-flessen een slagje stoerder hebben gemaakt. En dat de kennismakingsdoos en kadodoos nog steeds populaire ‘instappers’ zijn.

We stonden stil bij het overlijden van Nardy, bij het werken met vrijwilligers in kleinere ‘corona-proof-teams’, bij de vaste werkzaamheden als snoei, ramasse en attache en natuurlijk bij de nieuwe aanplant van een klein veld Cabernet Franc. Ook vertelden we dat we niet alleen al vijf jaar volledig biologisch werken, maar dat we tal van extra maatregelen nemen om de bodem van onze wijngaard met compost te verbeteren, met als doel een betere voeding en betere weerbaarheid tegen zowel droogte als wateroverschot.

Genieten maar weer van de nieuwe Bellevue-wijnen!

Update: intussen is ook de pallet Cuvée Maarten 2019 in Nederland gearriveerd!