27 augustus 2023

Voor de 20e keer: aangenaam pakketproeven

Vandaag vonden weer vele abonnees de weg naar Restaurant Kien in de Amsterdamse wijk De Baarsjes om, alweer voor de twintigste keer, deel te nemen aan de jaarlijkse Bellevue-pakkettenpret.

In woord en beeld verhaalden we over het groeiseizoen 2022-2023: een complex en extreem jaar. Droog in de winter, zeer nat in het voorjaar en wisselvallig in de zomer, afgerond met een lang aanhoudende droogte en hitte vanaf half augustus (met op 24 augustus een recordtemperatuur van 43 graden Celsius in de schaduw).

Tijdens de proeverij hadden we liefst drie wijnen open staan. Natuurlijk de al eerder deze zomer gelanceerde Chardonnay 2022, dit keer in een witte fles, fris en aangenaam. Daarnaast ook de rode Cuvée Maarten 2020, helemaal op dronk en al bijna weer uitverkocht.

The talk of the afternoon was natuurlijk de rode Cuvée Maarten Sauvage 2021, helemaal gerijpt met hulp van inheemse gisten van de schillen en stelen van onze eigen druiven. Alle abonnees troffen bij thuiskomst één fles van deze vin naturel in hun jaarlijks wijnpakket.