![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbB8Gp25fNdqJlplW53TqWLbDQGtmcqCj4UUCFeHwmBLTh_Evb7N8bmBzHmVvaNkrjnhX4VvLeiNZKF5WVMkVquFVLQ97U6egC1IjFGuRiop54M6Fq9EkXxXLAeeL-T2BqAih3BBl-kcEs/s0/nwe-aanplant-cf-sm.jpg)
Weliswaar staat elders, op het grote veld op de heuvel, al zes keer zoveel Cabernet Franc, maar op die plek slaat de gevreesde houtziekte esca de laatste jaren steeds meer toe. Vijf jaar geleden moesten we op een andere heuvel zelfs een compleet perceel Cabernet Franc rooien.
Na het planten ontdeden we de grond, net als bij de recente nieuwe aanplant Chardonnay, grondig van onkruid.
Peps
De Cabernet Franc-druif is belangrijk voor Bellevue. Hij is zowel bruikbaar in de rosé Bellevue als in Cuvée Maarten. Het geeft de wijn ‘peps’, zoals ze dat hier noemen: pit, kracht. We kunnen er dus niet te veel van missen.
Volgend jaar zullen we om dezelfde reden een even groot perceeltje Cot aanplanten. Beide nieuwe veldjes staan, zij aan zij, op het meest vochtige deel van Bellevue, het minst gevoelig voor droogte, dus we zijn fijn ‘klimaatadaptief’ bezig.